Oma olkkari piirustuspöydällä

Hirmuisen kiirus talviviikko takana -- ollaan rampattu muutamassa taloesittelyssä, tuskailtu päivähoitoasioiden kanssa, käytetty Pikkusiskoa lääkärissä (lääkekuuri ylähengitystieinfektioon + tipat silmätulehdukseen), oltu Kannustalon Koti-illassa ja ehdinpä osallistua yhtenä iltana vielä Ikean Unelmien Keittiö seminaariinkin (viimeksi mainitusta lisää hieman tuonnempana ;). Koko perhe on meillä enemmän tai vähemmän flunssassa ja vapaaehtoisia lumitöiden tekijöitä ei meinaa porukasta löytyä. Nyt kun koulun kentälle on viimein saatu kunnon jää, huomasimme ettei Juniorin luistimet mahdu enää villasukan kanssa jalkaan. Siispä huomisaamuna kipinkapin luistinkaupoille. Mutta sitä ennen aion kyllä nukkua kunnon yöunet, sillä nousen arkiaamuisin "tikkana" töihin klo 06.00. Nämä viikonloppuaamujen hitaat heräämiset on mun nykypäivän luksusta ;)



Mutta sitten varsinaiseen aiheeseen: sisustussuunnitteluopintojen alkuvaiheessa meillä teetettiin harjoitus, jossa piti piirtää omasta olkkarista pohjapiirros mittakaavassa 1:50, seinäprojektiot samasta tilasta mittakaavassa 1:20 sekä luonnospiirros vapaalla kädellä. Piirto-ohjelmia ei saanut käyttää, sillä tehtävän tarkoituksena oli saada tuntumaa piirtämiseen, mittaamiseen ja kynien käyttöön. Meidän pikkuruinen 16 neliön olkkari näyttää näissä kuvissa tältä (ja huomattakoon siis, että opinnot alkoivat vasta äskettäin eli olen vielä pelkkä harrastelija näissä hommissa):


"Täällä asuu äiti, isä ja kolme lasta. Asunto on vuokra-asunto 5h + k + s. Olohuone on kooltaan vain 16 neliötä, mutta tilaan on saatu mahtumaan kaikki tarpeellinen: kaksi sohvaa, sohvapöytä, tv-taso, kirjahylly ja takka. Olohuone ja keittiö ovat yhtä suurta avointa tilaa, jonka keskelle on tilanjakajaksi sijoitettu vuolukivitakka. Kaksi suurta ikkunaa on sijoitettu kätevästi  huoneen kulmaukseen ja sälekaihtimien raoista luonnovalo tulvii sisälle. Asunnossa on vesikiertoinen lattialämmitys, joten erillisiä sähköpattereita ei tarvita. Tämä helpottaa kalusteiden sijoittelua. Huonekorkeus on hulppea 276,5 cm."



Piirtäminen oli tosi mukaansa tempaavaa, mittakaavassa pysyminen samoin, mutta tehtävän kivoin osio oli, kun lopuksi piti laatia luettelo sisustuksessa käytetyistä huonekaluista ja materiaaleista mittoineen, ostopaikkoineen ja hintoineen. Kuten varmaan huomaatte, niin aika moni meidän olkkarin tavaroista löytyy Ikeasta. Omasta mielestäni toteutus A3 arkeille on ehkä lähempänä skräppäystä kuin fiiniä sisustussuunnittelua, mutta tykkäsin tämän tekemisestä valtavasti ja sehän on pääasia.

Mukavaa viikonloppua!

-Sally-