Viikonlopusta vielä...

 

Prinsessa oli meillä siis viime viikolla torstaista sunnuntaihin. Kyllä taas leikittiin apteekkia, kynsistudiota, parturia, kahvilaa ym. Toinen kun meistä väsyi, niin toinen jatkoi leikkimistä.
Olen itse opettanut 2 vanhinta lapsenlasta siihen, että mummi leikkii heidän kanssaan koko ajan ja he saavat kaiken huomion. Nuorin lapsenlapsi asuu kaukana ja tulee nähtyä harvoin.

 

Oli meillä vähän erinlaistakin ohjelmaa kuin normaalisti. Mies oli saanut ilmaisen hotelliyöpymisen Sokos-hotelliin. Yritimme vaihtaa sitä Helsingin hotelliin, mutta se ei käynyt.

Päätettiin jättää käyttämättä. Kuka nyt kehtaisi mennä melkein kadun toiselle puolelle hotelliin yöksi. Ei mitään järkeä.

Sitten muistettiin, että Prinsessa rakastaa hotelleja ja kylpylöitä. Sillä varjolla sitten aiottiin mennä hotelliin yöksi.

Kun Mies haki etukäteen avaimia, niin sanoivat respassa;"Ai, te asuttekin ihan tuossa vieressä". Minua olisi varmasti nolottanut.

Mutta ensin samalle päivälle oli toistakin ohjelmaa. Oli taidenäyttely Jämsässä.

 

Virpi Lehto oli tekstiviestillä kutsunut minua näyttelynsä avajaisiin. Hän on Kansalaisopistossa ollut opettajana niillä akvarellikursseilla, joilla olen käynyt.
Aivan ihana ja ihailtavan pitkäpinnainen opettaja. Jaksaa minuakin, vaikka yleensä kaikki työt menevät pilalle.

Siispä lähdimme näyttelyyn Jämsään. Kävin kukkakaupasta ostamassa kukkia ja olisin ostanut oransseja kukkia, mutta ei ollut. Sanoin kauppiaalle, että kukkien saaja pitää paljon oranssista väristä.

Oli todella kiva nähdä Virpiä. Ja päällään hänellä liehui pitkä oranssi liivi.

Maalaukset olivat upeita. Alakerrassa vähän erilaista Virpiä.
Prinsessa jaksoi vähän liiankin hyvin tarkastella maalauksia. Jokaista piti kommentoida. Piti monta kertaa sanoa, ettei saa puhua liian lujaa.

Mutta meille tuli äkkilähtö, kun Prinsessalla laski verensokeri liian alas.
Hän kävi autossa syömässä banaanin ja joi pillimehun. Lisäksi oli syönyt tarjoilupöydästä ihan reippaasti, mutta sokeri ei noussut.
Onneksi ehdimme ennen lähtöämme vielä kuulla puheen, jonka taiteilija piti.

Jos asutte Jämsän suunnalla, niin kannattaa käydä näyttelyssä. Yllä olevasta kuvasta selviää osoite ja aika.
Pieni mainonta sallittakoon.


 

Kävimme syömässä ravintolassa Jämsässä ja sitten äkkiä kotiin, että päästäisiin hotelliin.
Prinsessa oli pakannut jo samana päivänä, kun tuli meille. Minun piti vielä viskoa laukkuun kaikkea tarpeellista ja tarpeetonta.
Ja niin sitten käveltiin torin poikki hotelliin. Enpä ole ennen kotoa kävellen hotelliin mennyt.
Ilta ja yö meni hyvin. Tottuneesti Prinsessa kiersi yksinään lautanen kädessä aamupalaa hakemassa.
Sitten oli tietysti jo kiire kotiin leikkimään. Leikittiin mm. taidenäyttelyä.

Prinsessalla ei ollut enää kännykkää. Oli kastellut sen järvessä jollain uimareissulla. Ensimmäinen kännykkä oli pyörinyt pesukoneessa.
Ostimme hänelle eilen pinkin puhelimen, jonka lähetän paketissa. Paketissa on kirje mukana, jossa hevosen kokoisin kirjaimin varoitetaan kastelemasta ja muutenkaan rikkomasta puhelinta. Puhelin on hänelle kuitenkin tarpeellinen diabeteksen vuoksi.

 

Tämä kuva on Pariisista. Osoite on 5 Rue Clément Marot, Paris. Tämä osoite lukee 100 vuotiaassa matka-arkussa, jonka omistaa Minnamarika blogista Lumivalkoista. Kun näin tuon arkun hänen blogissaan ja tiesin että menemme Pariisiin, niin päätin, että osoite etsitään.
Mies sen sitten loppupelissä etsi. Minulla oli polvet jo niin kipeät viimeisinä lomapäivinä, etten voinut lähteä mukaan. Osoite on eräällä Pariisin parhaimmalla kaupunginosalla.


Kiitokset edelliseen postauksseen kommenttinsa jättäneille, vierailijoille ja lukijoille!!


Leppoisaa keskiviikkoa kaikille teille :)