Jymyjuttu!

Kiitos kivoista blogivinkeistä edelliseen postaukseen! Ja tervetuloa mukaan uudet lukijat ;) Teitä onkin täällä jo huima määrä!

Meidän perheen tämän syksyn tavoite on ollut saada lasten koulunkäynti vauhtiin ja löytää uudesta kotikaupungista töitä. Kuulostaa helpolta, mutta kattia kanssa! Tarvittiin nimittäin liki 20 työhakemusta, ennenkuin tärppäsi. Pidin henkilökohtaisena voittona jo sitä, että pääsin edes yhdessä paikassa haastattelukierrokselle asti, mutta varsinainen jättipotti tuli tässä taannoin, kun puhelin soi ja sain kuulla tulleeni valituksi. Minä, 41-vuotias neljän lapsen äiti sain oman alan töitä! Kuun puolivälissä oli haastattelu, nyt on työsoppari jo allekirjoitettu ja työt suuren vientirityksen palveluksessa alkavat 1.11.2011. Huippua!
Kotiäitivuodet ovat kasvattaneet monenlaisia taitoja, joita työnantajakin varmasti arvostaa: organisointikykyä, joustavuutta ja kykyä kestää kiirettä. Mutta silti olen sitä mieltä, että yli 40-vuotiaana ja pitkään kotona olleena (olla on kyllä ihan väärä verbi kuvaamaan kotiäitiyttä -- kotiäitihän todellakin vain olla möllöttää kotona!) toisin sanoen tietyn ikäisenä ja pitkään työelämästä sivussa olleena saa kyllä tehdä kaiken voitavansa plus olla hippunen onneakin matkassa, jotta pääsee nykypäivänä edes työhaastatteluun, saati että kykenee vakuuttamaan haastattelijat siitä, miksi olisi parempi valinta tehtävään kuin esim. saman koulutuksen/ työkokemuksen omaava miespuolinen hakija tai alle kolmikymppinen samaa tehtävää hakeva nainen, jolla ei ole vielä lapsia. Onnistumisten saattelemana askeleeni on kuitenkin tänään höyhenenkeveä, sillä saan ihan pian tehdä töitä siistissä toimistossa, ilman lapsia häsläämässä ympärillä, jutella aikuisten asioista, pitää ruokatunnin syöden rauhassa jonkun muun tekemää ruokaa ja tavata muitakin aikuisia ihmisiä kuin postinkantajan tai kaupantätin. Ja saan vielä palkkaakin ;) Mutta yksi yllättävä pulma mulla kyllä on:


Miten toimistossa nykyisin pukeudutaan?


Onko soveliasta esim. mennä farkuissa, jos ne ovat siistit? Mun pukeutumiskoodit ovat nimittäin oikeasti peruja viime vuosituhannelta ;) Toki olen ollut toimistotöissä ennenkin ja omistan klassisia + siistejä vaatteita, mutta silti.. Help me! Ajattelin ekana päivänä ottaa varman päälle ja vetäistä suorat housut jalkaan, mutta kertokaa nyt hyvät ihmiset.. Sanotaan, että puku tekee miehen, mutta entä naisen?!

-Sally-