Sisustusviikonloppu


Viime viikonloppuna käväisimme Asta Koti messuilla Tampereen messukeskuksessa. Aika pitkälti samanlainen tarjontahan siellä oli kuin Habitaressa, mutta kivana lisänä työnäytökset, tietoiskut ja Pirkanmaan seudun tonttitarjonta. Teuvo Loman antoi ohjelmalavalla esimerkkien kautta sisustusvinkkejä järkevään sisustamiseen. (Jei, nyt mä olen nähnyt Markon Habitaressa ja Teuvon täällä ;) Esiintymislavan ohi kulkiessamme Teuvo kertoi, että on muodikasta kuivattaa pyykki kylpyammeen päällä naruilla, sillä suihkuverhon voi kätsysti vetää kirjavien vaatteiden eteen. Mut ei kait siinä kauheesti vaihtoehtoja edes ole, jos ei omista kuivausrumpua ;) Tää pyykkihuolto mua eritoten kismittään näissä neliöissä, kun pitää peseytyä ja pestä/kuivata pyykki muutaman neliön kylppärissä. Saahan ne lattialla seisovat rumat pyykkitelineet onneksi katseilta meilläkin piiloon suihkuverhon taakse, mutta kyllä lapsiperhe tarvitsee kodinhoitohuoneen! Aamen.

Messujen tietoiskuissa aiheena oli mm. sisustussuunnittelun haasteet, kuten mitoitus ja mittasuhteet sekä värien valinta ja niiden yhdistäminen. Paneelikeskusteluissa asiantuntijat vuorollaan vastasivat aiheisiin liittyviin kysymyksiin ohjelmalavalla. Kovastihan tuollaisissa tilaisuuksissa käytyään intoutuu sisustamaan ja kunnostamaan. Kunnes taas muistaa, että mehän asutaan vuokralla. And that's it. Musta tuntuu välillä, etten voi edes katsoa telkkarin "uusi elämä maalla" ym. sarjoja, joissa romantisoidaan rakentamista ja remontointia.. Juuri niitä, joissa budjetti paukkuu ja kuin ihmeen kaupalla kaikesta selvitään kunniakkaasti loppuun. Omat sormet niin syyhyää päästä uuden kodin kimppuun ja suunnitelmia kertyy koko ajan lisää. On raskasta olla tässä välivaiheessa.


  • Mutta ostaako vanha vai rakentaa kokonaan uusi? Siinäpä pulma. 
  • Ja mikä on "tarpeeksi vanha"?
  • Kumpi niistä on "sun juttusi"? Raksa vai remontointi?
  • Plussat ja miinukset?

Sisustussuunnitteluviikonloppu olis taas tiedossa eli koulunpenkillä hurahtaa allekirjoittaneen päivät. Hirmu mielenkiintoiset lähipäivät onkin tälläkertaa, sillä käymme rakennusarkkitehdin kanssa läpi piirustusmerkintöjä, mittasuhteita ja suunnittelun perusteita. Kerroinko jo, että yllättävän moni opiskelukavereistani on naimisissa rakennusinsinöörin kanssa eli ainakin kotiläksyissä heillä on "kotikenttäetu". Mä aion kuitenkin kovalla kenttäkokemuksellani eli yhden talon rakentaneena yrittää yltää samaan. Nyt viikkosiivouksen kimppuun ja kaivamaan suhdeviivain naftaliinista ;)


Kaunista syysviikonloppua teille ihanaiset!

-Sally-