Keittiö -seminaarin satoa


Olin mukana Ikean Unelmien Keittiö -seminaarissa, jonne pääsi mukaan 50 ensiksi ilmoittautunutta. Turhaan ei sanota, että keittiö on kodin sydän,  sillä niin moni elämäämme liittyvä asia sijoittuu keittiöön: arkiaamujen kiireiset aamupalat, koululaisten välipalahetket, läksyjenteko, arki-iltojen ruuanlaitot, kiireettömät viikonloppujen ruuanlaittohetket, leipomukset, perheneuvottelut, murkkumurheet, synttärijuhlat, iloinen puheensorina, kynttiläillalliset, hetket hyvien ystävien kanssa... 

Itse olen elämäni aikana ostanut kahdesti uuden keittiön. Ensimmäisellä kerralla Topi-keittiön ja toisella kertaa Puustellin. Toisella kertaa olin jo paljon viisaampi ja tiesin kokemuksesta, mitkä toiminnot olisi hyvä olla sijoitettuina missäkin paikoissa. Tämä viimeksi mainittu keittiömme oli melko suuri, 18,5 neliötä, ja omakotirakentajana + pienten lasten äitinä omat näkemykseni lievästi sanoen hieman erosivat vähän yli parikymppisen keittiösuunnittelija"pojanklopin" ehdotelmista. Kaupat kuitenkin väännettiin ja kaikki pisteet Puustellin suunnittelijapojalle, sillä keittiökaupat allekirjoitettiin vasta, kun suunnitelmat oli piirretty uusiksi 12 kertaa ;) Sittemmin tosin kuulin, ettei kyseinen myyjä ole enää yrityksen palveluksessa.. Meidän edellisen country -tyylisen kotimme keittiöön pääset kurkkaamaan halutessasi tästä.Ikean keittiöistä olen kuullut viime vuosina pelkästään hyvää. Tarkoitan sitä, että hinta/laatu suhde taitaa olla melko lailla balanssissa. Ikean sivuilla on kätsy 3D keittiösuunnitteluohjelma, jonka avulla voi suunnitella unelmiensa keittiön. Ohjelma huomioi myös kodinkoneet ja saapa ikkunoihin valittua maisematkin niin halutessaan. Ohjelma sylkäisee ulos myöskin materiaaliluettelon  sekä suunnitelmassa käytettyjen tavaroiden hinnat. Seuraavassa seminaarin satoa eli muutamia keittiösuunnitteluun ja nimenomaan Ikean keittiöihin liittyviä vinkkejä, joita ei välttämättä löydä kuvastosta tai netistä:

 • mallistovaihtoehdot: country, moderni, skandinaavinen
 • runkoväri aina valkoinen (peitelevyillä piiloon)
 • laatikostojen leveydet 40/60/80 cm
 • kivitasot ovat kivimassaa, ei kiveä (95% kiviainesta, 5% sideainesta)
 • saatavilla myös saumaton akryylitaso
 • mittatilaustasojen toimitusaika 6-8 viikkoa
 • tilausovet 2-3 viikkoa
 • keittiösaareke suositeltavaa kiinnittää lattiaan
 • kodinkoneet Electrolux Whirlpool, vaikka niissä lukee Ikea
 • kodinkoneiden takuu pääosin 5v
 • hanat kestävän kehityksen säästöhanoja
 • suunnitteluohjelma ei anna piirtää korotettua astianpesukonetta, mutta sellaisen pystyy toteuttamaan Ikean keittiökalusteilla kuitenkin


Aika sähäkkä tuo punainen keittiö, vai mitä? Ei ehkä kuitenkaan mun juttuni.. En myöskään ole Ikealla töissä eikä tämä ole mikään sponsoroitu postaus, vaan kyseessä on ajankohtainen aihe monelle rakentajalle ja remontoijalle. Kevät on sisustamisen ja kodinkunnostuksen aikaa ja Ikealla on alkamassa keittiöviikot juurikin tällä viikolla. Luvassa on tuntuvia tarjouksia teemalla Uutta sykettä kodin sydämeen! Pääset kurkkaamaan kampanjaan tästä.


Tällä viikolla meillä on myös sisustusalan koulutuksessa aiheena keittiö ja keittiösuunnittelu. Teemme lisäksi harjoitustyön aiheeseen liittyen. Kiinnostaisiko teitä saada tietää aiheesta lisää blogijutun muodossa? Perusmitoituksia, toimintoja, materiaalivinkkejä ym. Kirjoita rohkeasti kommenttikenttään, jos haluat kuulla lisää. Otan mielelläni toiveita vastaan.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

-Sally-


Kuvat napsittu Ikean katalogista.