Toivepostaus: Sallyn tähtitavarat



Tähti on symboli, josta on olemassa lukuisia muunnelmia. Mutta tiesitkö, että tähtiä on kuvattu jo muinaisessa kalliotaiteessa aikojemme alussa? Se oli mullekin yllätys. Viisisakarainen tähti on mun oma lempparini ja edustaa mielestäni rohkeutta ja tavoittelemisen arvoisia asioita -- eikä suotta, sillä sanotaanhan elämämme hienoimpia asioita usein juuri tähtihetkiksi. Juuri säännönmukaisuus tekee tähdestä mielestäni niin kauniin katseltavan ja melkeinpä vain kukka voi yltää kauneudessaan sen edelle. Tää eka kuva on muuten napattu tänään. Ihanaa, kun saatiin viimein lunta! 


Ne, jotka ovat olleet blogilukijoina jo pidempään, tietävät, että olen heikkona kaikenlaiseen tähtitavaraan. En tosin niin heikkona, että hamstraisin kaiken, missä on tähtiä, mutta pidän ikkunassa tähtiverhoja kesälläkin, samoin pöydällä tähtitabletteja, kaitaliinoja, hyllyssä ja lipaston päällä tähtitavaroita ja sängynkin petaan mielelläni tähtilakanoin. Mulla on myös tähtikoruja, avaimenperiä, tähtivaatteita - jopa autossani on tähtikeula. Sohvalla meillä on parhaillaan pitkään haaveilemani harmaavalkoiset Gantin tähtityynyt sekä saman sarjan torkkupeitto. Vielä en tiedä, ovatko ne siinä kesälläkin, mutta voi olla hyvinkin mahdollista ;) USA:sta ostettu Amerikan lippukin meiltä löytyy, ei tosin seinältä, sillä melkoinen lakana se on kokonsa puolesta ja nykyiseen sisustusmakuuni liian värikäs. Parhaimpia tähtihankintojani on tähän mennessä ollut kesällä 2010 löytämäni yli metrinen barn star, valkoiseksi maalattua peltiä, jonka hankinnasta kirjoitin aiemmin täällä. Se komeili itseoikeutetusti edellisen kotimme seinällä enkä raaskinut luopua siitä, vaikka talomme uusi omistaja olisi mieluusti halunnut sen jäävän sijoilleen. Nyt tähti koristaa tämän kotimme yläkertaan vieviä portaita ja joka kerta se on mielestäni yhtä wau, kun kuljen siitä.



Näissä kollaasien kuvissa on meillä olevia tähtitavaroita, sillä erotuksella etten alkanut kaivelemaan laatikoissa ja kätköissä olevia tähtiä esiin eli siis esillä olevat pääsivät kuviin. Ikkunoissa olleet paperitähdet ja jouluisimmat tähtikoristeet myös keräsimme nyt Loppiaisen mentyä pois, mutta kaikki muu tähtikama on meillä sisustuksessa ympäri vuoden. Hassuinta tässä höpsötyksessä taitaa olla se, että nykypäivänä maksamalla tietyn summan voisi taivaalta nimetä yhden tähden omakseen! Tai ei sitä varsinaisesti edes omakseen saa, mutta voi nimetä sen haluamallaan nimellä ja laittaa siitä sitten vaikka kuvan makuuhuoneen seinälle. Lisäksi Google Sky ohjelmalla voisi sitten paikallistaa tuon pienen tuikkivaan taivaankappaleen koordinaatit ja tuijotella maailmankaikkeutta... Ihan kreisiä! Mulla onneksi riittää tähtösiä  ja tähtihetkiä tavaroiden lisäksi omissa perheenjäsenissä ja elämän hienoissa pikku nyansseissa. Suuri haaveeni on myös päästä joskus näkemään Hollywoodin Walk of Fame. Se on juurikin tuo kuuluisuuksien katu, jossa on yli 2000 viisisakaraista tähteä, joista jokainen on omistettu jollekin julkisuuden henkilölle hänen työstään viihdeteollisuuden hyväksi.

-Sally-