Tammikuun sisustushankinnatMä olen onnistunut välttämään Joulun jälkeiset alennusmyynnit varsin sujuvasti. Itse asiassa aivan loistavasti, sillä en ole käynyt missään. Nettikauppojen valikoimia olen kyllä kurkkinut, mutta en ole vielä klikannut itseäni kassalle asti. Lapsilla on kaikkea, mitä he tarvitsevat, ja enemmänkin. Kaapit pursuavat meillä entuudestaankin tavaraa. Mutta mutta.. Meillä olis olohuoneessa just sopiva paikka tälle kolmihaaraiselle Sessak General-lattiavalaisimelle.  (yläkuvassa) Valaisin sattuu vieläpä olemaan Sokoksen tammietuna hintaan 159,-. Pitänee käydä katsomassa, miltä se näyttää livenä. Näin pikkutarkkana neitsyt-luonteena ajattelen tietenkin, että olen säästänyt lattiavalaisimen hinnan ainakin tuplaten, koska en ole juossut lainkaan alennusmyynneissä. Niin monen vuoden kokemuksella tiedän, että harvemmin sieltä tulee päästyä kotiin aivan tyhjin käsin eli aina tulee haalittua kotiin vaatetta ja tavaraa vain siksi, kun sai halvalla... Hauska esimerkki omasta elämästä, joka nyt jo kovasti hymyilyttää allekirjoittanutta, on että Pentikille saan mennä nykyisin enää pari kertaa vuodessa luvan kanssa (muut kerrat käyn salaa ;), sillä joskus ammoin on meinannut miltei mopo karata käsistä meikäläisellä niiden aleaikaan, kun kaikki ihana on laputettu -50%. Onneksi Pentikin tuotteet ovat muuttuneet parina viime vuonna modernimman maalaisromantiikan suuntaan, mutta toista oli silloin, kun kaikki tuotteet olivat huokailtavan ihanaa ruutua, raitaa ja kukkakuviota. Kovasti yleistyneet nettikaupat + niiden alelaarit ovat tässä suhteessa hieman ongelmallisia, siis jos on vaikeuksia pitää shoppailut niin sanotusti hanskassa, sillä niiden valikoimaa voi penkoa sohvalta käsin mihin vuorokauden aikaan tahansa, vaikka pyjamassa.. Nykyisellään olen varsin harkitseva kuluttaja eli ostan tavaraa vain tarpeeseen. Tilanahtaus saa sen aikaan, mutta toisaalta "less is more" eli ainakin sisustuksessa vähemmän on enemmän. Satsaan mieluummin laatuun ja ostan harkiten eli mua on vaikea saada mainosmiesten ansaan.

By the way, satuitteko lukemaan tutkimuksesta, jonka mukaan yllättävän moni nainen shoppailee pois pahaa oloaan? Olen kuullut lohtusyömisestä, ja lohtujuomisestakin, mutta lohtushoppailu on uus juttu. No jaa, kyllähän sen toisaalta ymmärtää, että uusi käsilaukku tai pusero piristää aina, mutta saattaahan se ehkä ajaa jossain määrin pois riidan tai pettymyksen aiheuttamaa pahaa mieltä, vaikkei poistakaan riidan/ pettymyksen perimmäistä syytä. Toisaalta, haluaisinko jonkin ihanan vaatteen/ asusteen muistuttavan joka käyttökerta, missä tilanteessa se on hankittu.. Mulle ainakin tavaroilla on tunnearvoa ja merkitystä myös sen perusteella, miksi ne on hankittu ja missä yhteydessä niitä käytetään, esim. hajuvedet, hääkengät, tietyt vaatteet ja korut, joilla on omat "pyhitetyt" käyttötarkoituksensa.

Mutta tuo lattiavalaisin hieman houkuttaa, sillä meillä on selkeästi myös valaisimen tarve olkkarissa. Yksi pulma mulla kyllä on: tarvitsisin nimittäin myös lehtikorin. Ja valkoisen tietenkin. Ja mielellään vaikka nahkaisen /keinonahkaisen. Stockalla oli niitä vielä kesällä, mutta harmikseni en lämmennyt asialle vielä tuolloin, ja nyt en ole nähnyt tämän tyylisiä vähään aikaan missään:

 Tietäiskö kukaan, mistä löytäisin tällaisen ihanuuden?

-Sally-