Pilalle hemmotellut kakarat

Kai tiesitte, että tavaraa sisältävät joulukalenterit ovat haitallisia lapsille?  Näin paukautti norjalainen lastenpsykiatrian professori tänään ja perusteli, että lapsen mieli ohjautuu keskittymään tavaraan, jolloin lapsen vaatimukset kasvavat ja lapsista uhkaa tulla yhä hemmotellumpia. Tavaroiden sijaan lasten pitäisi saada elämyksiä (mikä onkin ihan hieno asia), mutta mikäli joulukalenteri pitää hankkia, voi proffan mielestä lohduttautua suklaakalenterilla! 


Hei haloo!
Minkäslaisia kansanterveydellisiä vaikutuksia jokapäiväisellä suklaan syönnillä sitten on,
kun siihen jo lapsena totutetaan?
Ja kuka niistä suklaakalentereiden suklaista oikeesti edes tykkää?
En minä ainakaan :/ 

Meidän perheessämme on yksi lapsi, joka on allerginen suklaalle ja yksi lapsi, joka ei siedä maitoproteiinia. Yhdelle lapsista suklaakalenterin voisi ruokavalion puolesta hankkia, mutta hän ei halua, kun on olemassa paljon kivempiakin vaihtoehtoja. Yleensä meillä on ollut partiolaisten joulukalenteri tai muu kuvakalenteri, jotta joulun odotus olisi luukkujen aukeamisen myötä lapselle konkreettisempaa. Lisäksi lapsilla on jokaisella ollut huoneensa ovenkahvassa joulusukka, johon tonttu on jättänyt yöllisillä reissuillaan pienen yllärin tai viestin, aarrekartan tms. Tänä vuonna luovuimme ensi kertaa tuosta perinteestä, kun olen nyt kiireinen työssäkäyvä perheenäiti (enkä ehdi öisin tonttuilemaan ;) ja hankimme lapsille nämä turmiolliset tavarakalenterit! Huomenna niistä sitten pursuilee legoja ja muumihahmoja ja jokainen päivä siitä jouluun. Kuinka nuo söötit pienet lelukapistukset voisivat olla mitään muuta kuin kehittäviä, sillä niillä saa kivat leikit pystyyn missä vaan ja kaiken lisäksi nuo pahikset kasvattavat lapsen kärsivällisyyttä, kun jouluun on kuitenkin 24 luukkua ja vain yhden saa avata kerrallaan. Pah, sanon minä. Taitaa olla professorilla itsellä ollut ankea lapsuus eli liian vähän leluja ja pipo kireällä, kun kiristää vieläkin.. Alkuperäisen uutisen voit lukaista halutessasi täältä.

Kaikesta meitä äitejä (ja isiä) nykyään syyllistetäänkin... Ou jee. Meidän perheessä lapset hemmotellaan tänä vuonna piloille Muumikalenterilla, Polly Pocket kalenterilla ja Lego City kalenterilla ;) Eli paluuta ei sitten vissiin enää ole..

Millaisia joulukalentereita teiltä löytyy?

-Sally-